Logistiek adviseur Nippon Express heeft een langdurige huurovereenkomst getekend met Prologis, voor de huur van twee distributiecentra op Prologis Park Botlek DC2. Deze locaties – samen 10.500 vierkante meter oppervlakte – bieden een uitstekende connectiviteit, dicht bij verschillende belangrijke snelwegen en terminals.

Nippon Express beschikt over een wereldwijd netwerk van meer dan 730 locaties, waardoor zij partijen wereldwijd met elkaar kunnen verbinden via geavanceerde logistieke dienstverlening. Het bedrijf stelt hun klanten en hun behoeften altijd voorop, en levert via logistieke dienstverlening graag een bijdrage aan de samenleving. Ruud Drijsen, Vice-President bij Nippon Express: We zijn erg enthousiast om met Prologis samen te werken. Zo kunnen we onze klanten de beste service bieden en hen ondersteunen om hun plannen waar te maken.” De twee faciliteiten op Botlek DC2 (samen 10.500 vierkante meter oppervlakte) hebben een overspanning van 45 meter en zijn kolomvrij, waardoor Nippon Express maximale flexibiliteit heeft om de ruimte naar behoefte in te delen.

Prologis Park Botlek DC2

Met de langdurige overeenkomst is Nippon Express in staat om hun wereldwijde diensten uit te breiden. Doordat Botlek DC2 erg gunstig gelegen is (dicht bij de A15 Rotterdam-Nijmegen en vlakbij andere belangrijke snelwegen en terminals), is de locatie een waardevolle aanvulling op de huidige warehouses van Nippon Express in de omgeving. De faciliteit is volledig uitgerust met LED-verlichting, inclusief bewegingsdetectie. Verder is het kantoor uitgerust met een warmtepomp en is de buitenkant voorzien van ecologisch groen en inheemse planten om de biodiversiteit te bevorderen. Samen met oplaadpunten voor elektrische fietsen en voertuigen droegen deze duurzame aspecten bij aan het BREEAM Very Good-certificaat dat aan de locatie is verstrekt. 

Marijn van den Heuvel, Capital Deployment & Leasing Director Benelux voegt toe: “We zijn verheugd om samen te werken met Nippon Express, omdat ze niet alleen een betrouwbare partner willen zijn voor iedere klant, maar ook via logistiek meerwaarde willen leveren aan de samenleving. In die missie zien we een perfecte match, waarbij onze visie om de klant centraal te stellen en duurzame oplossingen te bieden op één lijn liggen.”