Amazon.com heeft gewaarschuwd dat er volgend jaar meer banen zullen sneuvelen nu managers in het hele bedrijf hun personeelsbestand onder de loep nemen.

De retailer, die gisteren een aantal functies in zijn apparaten- en boekenbedrijf schrapte, heeft ook vrijwillig ontslag aangeboden aan werknemers in haar people, experience and technology-divisie (PXT).

Amazon-CEO Andy Jassy waarschuwde dat de ontslagronde nog niet ten einde was en tot in het nieuwe jaar zou doorgaan.

"Ons jaarlijkse planningsproces loopt door tot in het nieuwe jaar, wat betekent dat het aantal functies zal afnemen, terwijl leiders doorgaan met aanpassingen," schreef hij in een brief aan de werknemers. Die beslissingen zullen begin 2023 worden gedeeld met de betrokken medewerkers en organisaties."

Jassy zei dat nog niet besloten is hoeveel andere functies getroffen zullen worden, maar waarschuwde dat in haar winkels en PXT-divisie het aantal arbeidsplaatsen zal inkrimpen. Bronnen stellen dat er tot 10.000 banen geschrapt gaan worden.

Amazon, dat eerder deze maand de werving van bedrijven bevroor, heeft dit jaar te kampen met een afnemende vraag en waarschuwde vorige maand dat de kerstverkopen zwakker zouden zijn dan voorgaande jaren.