Gisteren heeft UPS (NYSE: UPS) bekendgemaakt dat de eerder aangekondigde overname van Bomi Group, een toonaangevende multinationale logistieke dienstverlener in de gezondheidszorg, is afgerond. Door de overname voegt de gezondheidszorgafdeling van UPS Healthcare temperatuurgecontroleerde faciliteiten in 14 landen en 3.000 hoogopgeleide werknemers toe aan het UPS-team in Europa, waaronder Nederland, en Latijns-Amerika.
 
Het bedrijf zal opereren onder de nieuwe naam ‘Bomi Group, a UPS Company’. De CEO van Bomi Group, Marco Ruini, zal toetreden tot het managementteam van UPS Healthcare. De klanten van UPS Healthcare hebben nu toegang tot 216 faciliteiten met een totaal van 1,5 miljoen vierkante meter cGMP- en GDP-conforme gezondheidszorgdistributieruimte in 37 landen en gebieden. Daaronder vallen de Bomi Nederland faciliteiten in Eindhoven en Kerkrade.
 
"Samen met Marco Ruini en het Bomi team zal UPS Healthcare nog meer geavanceerde en wereldwijd geïntegreerde oplossingen leveren aan onze klanten in Europa en Latijns-Amerika", aldus Kate Gutmann, Executive Vice President en President van UPS International, Healthcare and Supply Chain Solutions. "Ons gecombineerde team, onze voertuigen en geavanceerde faciliteiten stellen ons in staat om ons pan-Europese koudeketennetwerk uit te breiden en onze klanten de volgende generatie logistieke oplossingen voor de gezondheidszorg te bieden."
 
Het UPS Healthcare team heeft een gedetailleerd overgangsplan ontwikkeld om de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen en tegelijkertijd de koudeketen mogelijkheden verder te verbinden met belangrijke Europese en Latijns-Amerikaanse toegangspoorten, waaronder Roermond. De recente uitbreiding van de UPS Healthcare faciliteit in Ostrava (Tsjechië) maakt het tevens mogelijk om de Oost-Europese markt nog beter te bedienen.
 
"Met de mogelijkheden die Bomi Group aan ons netwerk toevoegt, is UPS Healthcare ervan overtuigd dat deze overname aanzienlijke nieuwe diensten en synergieën zal opleveren in Europa en Latijns-Amerika", vertelt UPS Healthcare President Wes Wheeler. "Nu we met ons overgangsplan bezig zijn, zijn we klaar om die gesynchroniseerde diensten in actie te brengen." Door dat brede netwerk kan er sneller geschakeld worden. Eerder dit jaar breidde UPS Healthcare zijn gespecialiseerde temperatuurgecontroleerde faciliteiten uit in de Benelux en Italië. Onder andere het Roermond Innovation Center in Nederland wordt een belangrijke innovator in het transport van medische middelen.