Amazon zou voornemens zijn vanaf deze week ongeveer 10.000 mensen te ontslaan. Het zou gaan om de grootste ontslagronde in de geschiedenis van de e-commercereus.

De ontslagen zouden betrekking hebben op de apparatenorganisatie van Amazon, waaronder de spraakassistent Alexa en ook op de detailhandeldivisie en bij personeelszaken, zo verklaarden bronnen tegenover The New York Times. 

Wanneer er daadwerkelijk 10.000 wordt ontslagen zou dat neerkomen op ruwweg 3 procent van Amazon's corporate werknemers, minder dan 1 procent van zijn wereldwijde personeelsbestand van meer dan 1,5 miljoen.

Amazons geplande inkrimping tijdens de voor de e-commerce sector zo belangrjkste feestdagen, laat zien hoe snel de verslechterde wereldeconomie bedrijven onder druk kan zetten om over te gaan tot ontslagrondes.

Amazon zou een van de vele technologiebedrijven zijn dat over gaat tot het ontslaan van werknemers, terwijl het nog maar kort geleden had gevochten om ze te behouden. De e-commerce gigant heeft dit jaar het plafond van de contante compensatie voor zijn technici meer dan verdubbeld, onder verwijzing naar "een bijzonder concurrerende arbeidsmarkt."