Verzendplatform Sendcloud heeft afscheid genomen van ongeveer 10% van zijn personeelsbestand in Europa. Het bedrijf kon door de economische ontwikkeling niet aan de groeiverwachtingen voor dit jaar voldoen en moest afbouwen, zo liet CEO en oprichter Rob van den Heuvel op LinkedIn weten.

"De afgelopen weken waren zwaar voor ons team, omdat we afscheid moesten nemen van teamleden van wie we houden en die we waarderen. Nadat we onze getroffen collega's wat tijd hebben gegeven om het nieuws in hun eigen tempo te verwerken en te delen, vind ik dat het nu tijd is om openheid van zaken te geven over deze recente veranderingen.

Om een duurzaam bedrijf voor de lange termijn te worden, moesten we de optimale organisatiestructuur en bedrijfsgrootte vinden. Sendcloud is de afgelopen jaren in een verbazingwekkend tempo gegroeid, onze verwachte groei dit jaar kwam niet uit gezien het economische klimaat waarin we nu allemaal leven. Het is nu duidelijk dat ons verwachte groeipad niet overeenkomt met de nieuwe realiteit. Dit betekent helaas dat we afscheid moesten nemen van ongeveer 10% van onze teamleden in heel Europa.

Hoewel deze beslissing ons hart breekt, geloven we dat het helpen van webwinkeliers om van verzending een groeiversneller te maken nog nooit zo relevant is geweest. Ook al veranderen de tijden, e-commerce blijft en wij ook.

Gezien deze beslissing verlaten geweldige mensen Sendcloud. Andere bedrijven zullen blij zijn hen te hebben en we werken samen met onze getroffen teamgenoten om hen te ondersteunen bij hun overgang naar nieuwe rollen buiten ons team. Als jij of je bedrijf momenteel op zoek zijn naar opmerkelijk talent, mail dan naar recruitment@sendcloud.com zodat we je in contact kunnen brengen met geweldige mensen.

Ik weet dat dit nieuws moeilijk te verteren is, dus voor onze vroegere en huidige teamgenoten, weet dat mijn deur altijd openstaat."