Het Nederlandse Broekman Logistics en Liebherr Logistics hebben afgelopen week een langdurig partnerschap ondertekend. Om haar wereldwijde expansiestrategie te ondersteunen met extra opslagcapaciteit en om haar supply chain te verbeteren, heeft Liebherr besloten om in samenwerking met Broekman Logistics haar eerste nieuwe vestiging in Nederland te openen.

Door deze overeenkomst wordt het Rotterdamse full-service supply chain bedrijf Broekman Logistics een verlengstuk van Liebherr's supply chain in West-Europa. Het zal een scala aan logistieke en warehousingdiensten aanbieden op zijn strategische locatie in Born. De partners van het bedrijf zijn onder meer douane-inklaring, opslag en het picken en verpakken van Liebherr-reserveonderdelen. In de tweede fase zal de samenwerking zich uitbreiden naar productmatching en zee- en luchttransportactiviteiten.

Ron Kuijpers, Directeur Business Development Broekman Logistics licht toe: "Onze centrale ligging in de regio Limburg, de multimodale transportmogelijkheden en de nabijheid van Liebherr's eindmarkten stellen ons in staat om de supply chain voor Liebherr's reserveonderdelen business optimaal uit te voeren." 

Joerg Stroebele, Managing Director Liebherr voegt hier aan toe: "Dit is voor Liebherr de eerste keer dat wij een samenwerkingsproject met een 3PL partij aangaan. Daarom hebben we gezocht naar een betrouwbare en ervaren partner die gedurende het hele proces met ons meedenkt. De persoonlijke benadering van Broekman zorgt voor een geoptimaliseerde supply chain, waardoor wij de service aan onze klanten kunnen vergroten."

 

Deze nieuwe samenwerking is een direct gevolg van de herziene strategie van Broekman Logistics, waarbij de focus ligt op de markt voor landbouw- en constructiemachines en reserveonderdelen. Binnen deze markten biedt het bedrijft logistieke diensten met toegevoegde waarde voor zijn klanten. Er is een snel toenemende vraag naar outsourcing van deze diensten, mede omdat Broekman naast traditionele logistieke oplossingen ook technische diensten aanbiedt zoals assemblage en montage.

Rik Pek, CEO Broekman Logistics concludeert: "We zijn er trots op dat Liebherr ons het vertrouwen heeft gegeven om hun partner te worden voor een essentieel onderdeel van hun supply chain. Het past perfect in onze missie om verder te kijken en de logistieke uitdagingen voor onze klanten te vereenvoudigen."