Logistiek dienstverleners Janssen en Rollema gaan samen verder. De bundeling van krachten maakt de verdere groei van technisch-logistieke dienstverlening mogelijk.

Rollema en Janssen bieden beide technisch logistieke diensten aan waarbij levering gecombineerd wordt met installatie op locatie. Rollema is specialist in het leveren en op locatie installeren van onder andere geldautomaten, koffiemachines, fitnessapparatuur, emballagesystemen, frisdrankautomaten en zelfscan betaalsystemen in supermarkten. Deze combinatie van logistieke en technische diensten verhoogt de efficiëntie voor opdrachtgevers.

“Er is heel veel vraag naar onze diensten. In het verleden hebben Rollema en Janssen daarom al vaker de samenwerking opgezocht. Dat voelde goed. Door deze samenvoeging kunnen we de volgende stap maken en hebben we een krachtig netwerk.”

Directeur Wim Rollema

Janssen biedt een breed scala van diensten binnen de logistiek. Naast global forwarding, e-commerce fulfilment, air & ocean freight, warehousing, road transport en ketenregie levert de Value Added Deliveries divisie van Janssen technische installatie op locatie. Deze laatste divisie zal met Rollema gaan samenwerken. Door de samenvoeging wordt het netwerk van Value Added Deliveries uitgebreid met locaties in Delft, Apeldoorn, Assen en Son.

3e transactie van 2022

Eerder dit jaar heeft Janssen een softwareplatform in Hamburg dat klanten ondersteunt in pakketverzendingen. In oktober werd bekend gemaakt dat de logistieke divisies van VCK, Lucht & Zeevracht en Supply Chain Solutions, met Janssen verder gaan om die onderdelen te versterken. Door deze samenvoegingen kunnen de diverse bedrijfsonderdelen hun positie versterken, en geeft het ook een extra dimensie aan het overkoepelende one-stop-shop model.