DPD Nederland heeft vandaag de overname aangekondigd van Cool Runnings Transport BV. De overname past volledig in de strategie van DPD Nederland om uit te breiden in de food- en healthcaremarkten.

Cool Runnings Transport BV, gevestigd in Gilze (NB), is een logistiek specialist gespecialiseerd in het conditioneel transport van verse en diepvriesproducten in Nederland en Vlaanderen. DPD Nederland is al langer actief op het gebied van geconditioneerd transport, vanuit het geavanceerde distributiecentrum in Boxmeer wordt de op- en overslag van farmaceutische producten in een veilige en geconditioneerd omgeving geborgd. Door de overname van Cool Runnings Transport BV breidt DPD Nederland de dienstverlening nu verder uit met het transporteren van onder meer verse voedingsmiddelen.

Meer vraag naar transport in vers voedsel

Uit een onderzoek dat de DPD jaarlijks uitvoert kwam al naar voren dat het percentage online bestellingen voor drank en vers voedsel aanzienlijk is gestegen. Vers voedsel en dranken is de categorie met de hoogste groei in Nederland tussen 2019 en 2021. 42% van de Nederlandse e-shoppers heeft sinds januari 2021 vers voedsel en dranken online besteld. Hier speelt DPD Nederland nu op in door de samenwerking met Cool Runnings Transport BV aan te gaan. 

Overgang van medewerkers

DPD Nederlands neemt de 65 medewerkers van Cool Runnings Transport BV over en houdt deze in dienst. Voor de klanten van alle partijen verandert er niets. Zij blijven klant bij de organisatie waar zij hun diensten afnemen. Cool Runnings Transport BV en DPD blijven naast elkaar bestaan en de organisaties blijven zelfstandig aangestuurd worden.