Amazon sluit een dochteronderneming die al bijna 30 jaar stoffen verkoopt, de laatste zet van de online retailgigant om kosten te besparen.

In een bericht op zijn website zei Fabric.com dat het geen producten meer zal verkopen en klanten de weg wijst naar Amazon. Donderdag was de laatste dag dat klanten bestellingen kunnen plaatsen op de site.

"Als onderdeel van onze reguliere bedrijfsplanning evalueren we voortdurend de voortgang en het potentieel van ons aanbod en hebben we de beslissing genomen om Fabric.com te sluiten", zei Amazon-woordvoerder Betsy Harden in een voorbereide verklaring.

Het is onduidelijk hoeveel werknemers getroffen zullen worden door de sluiting. Harden zei dat Amazon met het personeel zal samenwerken om hen te helpen "andere mogelijkheden te bieden" bij het bedrijf, waaronder bij nabijgelegen magazijnen. Werknemers die niet bij Amazon blijven zullen een ontslagvergoeding krijgen, zei ze.

Snijden in kosten te midden van economische zorgen

Fabric.com uit Georgia werd in 1993 opgericht onder de naam Phoenix Textiles Group. Het opereerde enkele jaren als groothandel in kledingstoffen, voordat het zijn eigen website lanceerde en artikelen rechtstreeks aan consumenten begon te verkopen.