Na de aankondiging van Zara om consumenten te laten betalen voor retourzendingen, zou het tijdperk van de gratis retourzending wel eens ten einde kunnen lopen - maar hoe kunnen retailers betaalde retourzendingen zo frictieloos mogelijk maken?

Retourzendingen zijn een van de grootste spelbrekers in e-commerce: 48% van de Europese consumenten geeft aan dat ze veel moeite hebben met retourzendingen. Tegelijkertijd willen veel webwinkeliers retouren efficiënter verwerken om kosten te besparen en de ecologische voetafdruk van retourstromen te verkleinen. Hoewel het invoeren van een retourvergoeding kan helpen om kosten te besparen en duurzaamheid te verbeteren, kan het handmatig moeten aftrekken van een retourvergoeding elke keer dat u een terugbetaling verwerkt een last zijn.

In een exclusieve samenwerking met Mollie, heeft Sendcloud Paid Returns gelanceerd om dit probleem aan te pakken. Webwinkeliers die Sendcloud's Retourportaal gebruiken, kunnen Betaald Retourneren inschakelen om retourkosten via Mollie in het retourportaal te verwerken. De functie stelt winkeliers in staat om automatisch en moeiteloos de prijs van hun retourlabel in rekening te brengen bij klanten en tegelijkertijd een soepel retourproces aan te bieden. 

Hoe werkt betaald retouneren?

Webwinkeliers die geïntegreerd zijn met Sendcloud kunnen eenvoudig de Retour Portal toevoegen aan hun online winkels om een soepele retour ervaring aan te bieden. Eenmaal geactiveerd, kunnen webwinkeliers Paid Returns activeren door hun Mollie account te verbinden met Sendcloud. Winkeliers kunnen slimme 'retourregels' gebruiken om te bepalen wie er moet betalen voor retourzendingen. Voor winkeliers die nog geen Mollie account hebben, is het aanmaken en instellen eenvoudig, gemakkelijk en biedt onmiddellijke ondersteuning. 

Eenmaal geactiveerd, kunnen kopers eenvoudig een retour aanmaken via het Sendcloud Retourportaal. Na het invoeren van een retourzending, worden shoppers doorgestuurd naar de betaalpagina waar ze de gewenste betaalmethode kunnen selecteren. Zodra de betaling is geaccepteerd, kan een retourlabel worden gedownload.

"Merchants zien het retourproces vaak als een echte hoofdpijn en worstelen al jaren met de stijgende kosten van retourzendingen. Na de aankondiging van Zara om consumenten kosten in rekening te gaan brengen voor retouren, lijkt het einde van een tijdperk echter nabij," legt Rob van den Heuvel, CEO en Co-founder van Sendcloud, uit. "We zijn er trots op samen te werken met Mollie om de complexiteit van betaalde retouren te vereenvoudigen. Door online bedrijven in staat te stellen retourkosten eenvoudig te verwerken met behulp van een breed scala aan betaalopties in heel Europa, zijn we in staat om zowel consumenten als winkeliers een eenvoudig retourproces te bieden." 

"Mollie streeft er voortdurend naar om de beste betalingservaring te bieden aan onze klanten, zodat zij kunnen floreren in het e-commerce landschap", voegt Ken Serdons, Chief Commercial Officer bij Mollie, toe. "Er is een duidelijke stijging in de behoefte aan een gemakkelijk, naadloos en efficiënt betaald retourproces, en we zijn verheugd om samen te werken met Sendcloud om aan die vraag te helpen voldoen."