Boodschappenplatform Instacart stelt naar alle waarschijnlijkheid haar beursgang uit. Oorzaak is de toenemende onrust onder beleggers op de kapitaalmarkten, vertelden twee bronnen die bekend zijn met het plan aan Reuters.

Het is momenteel de slechtste periode voor de beursgangen voor techbedrijven in de Verenigde Staten van de afgelopen twee decennia. Amerikaanse beursgangen hebben tot nu toe dit jaar iets meer dan $7 miljard opgehaald, volgens gegevens van Dealogic. Met traditionele beursgangen, zonder special purpose acquisition companies, werd vorig jaar een recordbedrag van $ 154 miljard opgehaald.

Instacart heeft de optie om naar de beurs te gaan niet helemaal uitgesloten, zei een bron, maar voegde eraan toe dat de plannen om het bedrijf in 2022 naar de beurs te brengen uiterst onwaarschijnlijk lijkt.

De online supermarkt heeft personeel laten gaan, het aannemen van personeel vertraagd en andere uitgaven beteugeld, meldde The Information vorige maand, eraan toevoegend dat het bedrijf een paar werknemers van zijn meer dan 3.000 medewerkers heeft ontslagen.

Plannen voor beursgang
Het in San Francisco gevestigde voedselbezorgingsbedrijf, dat mikte op een beursnotering in het vierde kwartaal, was naar verluidt van plan een dezer dagen zijn beursgang bekend te maken, maar de plannen zijn nu stopgezet te midden van de marktturbulentie.

Het komt op het moment dat beleggers op de kapitaalmarkt beursintroducties mijden en aandelenmarkten slechte tijden beleven in afwachting van verdere agressieve renteverhogingen in de VS om de inflatie te temperen.