De vertraging van de luchtvrachtmarkt dit jaar had een grotere invloed op de vrachtinkomsten van American Airlines in het derde kwartaal.

American Airlines zei dat de vrachtinkomsten in het kwartaal eindigend op 30 september 15,9% daalden tot $ 279 miljoen ten opzichte van een jaar geleden.

De luchtvaartmaatschappij zei in het winstbericht van donderdag dat de lagere vrachtinkomsten vooral te wijten waren aan een daling van 10,3% in opbrengst en een daling van 6,2% in vrachttonmijlen, de metriek die wordt gebruikt om de verzendingskosten te bepalen, als gevolg van de lagere vraag en de toegenomen wereldwijde luchtvrachtcapaciteit.

Ten opzichte van 2019, vóór de COVID-19 crisis, waren de vrachtinkomsten eigenlijk 34% hoger.  

De luchtvrachtvolumes en -tarieven zijn sinds maart elke maand opeenvolgend gedaald doordat de inflatie, een verschuiving van de consumentenuitgaven naar diensten, de oorlog in Oekraïne en de COVID-blokkades in China de productie en de vraag naar goederen hebben getemperd. Wereldwijd dalen de gemiddelde volumes met ongeveer 14% op jaarbasis en de vrachttarieven met 14% tot 28%, afhankelijk van de rapporterende dienst.