Na de lancering van zijn buy-now-pay-later (BNPL) diensten voor B2B-bedrijven in de DACH-regio, breidt Mondu uit naar Nederland.

Mondu, opgericht eind 2021, heeft een BNPL-oplossing gelanceerd voor verkopers en marktplaatsen. De betaaloplossingen van het bedrijf zijn al beschikbaar voor zakelijke klanten in Duitsland en Oostenrijk, en vanaf nu ook in Nederland, waardoor grensoverschrijdende verkoop tussen deze landen nu ook mogelijk wordt.

De betaaloplossingen van Mondu bied verkopers de mogelijkheid om online commerciële aankopen later en/of in termijnen te betalen met hun favoriete offline betaalmethode.

De uitbreiding naar de Nederlandse markt is volgens medeoprichter en CEO Philipp Povel een logische volgende stap in Mondu’s voortdurende groei:

“Nederland heeft een moderne handelsmarkt: 48 procent van de B2B-bestellingen wordt online geplaatst. Dit jaar zullen de B2B e-commerce inkomsten uit fysieke goederen in Nederland alleen al ongeveer 39 miljard euro (38 miljard dollar) bedragen. De verwachting is dat die inkomsten stijgen tot 55,6 miljard euro (54,5 miljard dollar) in 2025. Met de BNPL-oplossingen van Mondu kunnen B2B-bedrijven in Nederland hun conversie en loyaliteit verhogen door kopers een snelle, makkelijke en B2C-achtige betalingservaring met flexibele voorwaarden te bieden. Lokale B2B-bedrijven kunnen zo hun cashflow beter beheren, de operationele werklast minimaliseren en hun activiteiten moeiteloos uitbreiden door grensoverschrijdend te verkopen aan kopers in Duitsland en Oostenrijk, zonder risico’s.”