Wilhelmsen Port Services heeft een overeenkomst gesloten met tankopslag concern Vopak voor de overname van 100% van zijn cargodoorstak Vopak Agencies en 50% van de software-oplossing Diize. 

Vopak Agencies heeft een sterke staat van dienst binnen zowel hubdiensten en als havenagentschap voor de tankersegmenten in Europa. Diize is een door Vopak ontwikkeld digitaal softwarebedrijf gericht op de toekomst van havenorkestratie.

Een van de belangrijkste pijlers van de onlangs gelanceerde strategie van Wilhelmsen is om een toonaangevende lokale havenpartner te zijn in de markten waar het opereerd. De overname van Vopak Agencies en haar positie als tankerspecialist in Noordwest-Europa geeft Wilhelmsen toegang tot die ongeëvenaarde lokale kennis.

"Deze kans kwam voor ons op een perfect moment. Met onze ambitieuze groeistrategie, uitbreiding van diensten in de havenwaardeketen en recente rebranding op zijn plaats, is het bundelen van de krachten met Vopak Agencies en Diize een schot in de roos."

Neal de Roche, President, Wilhelmsen Port Services

Vopak Agencies is marktleider in de regio Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen (ARA). Vopak Agencies zorgt voor een efficiënte en veilige afhandeling van havenaanlopen via eigen kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Terneuzen, Amsterdam, Hamburg en Göteborg. Vopak Agencies levert maritieme diensten voor alle soorten schepen. Het klantenbestand omvat onder meer oliemaatschappijen, chemische producenten, handelaren, de offshore markt en de belangrijkste rederijen. De afgelopen jaren heeft Vopak Agencies met succes Diize ontwikkeld dat de maritieme industrie vereenvoudigt door het schip weer centraal te stellen in onze digitale oplossingen.