Amazon zei maandag dat het later dit jaar zal beginnen met het leveren van producten met behulp van Prime Air drones in Lockeford, Californië. Het is de eerste keer dat het bedrijf van plan is om drones te gebruiken voor leveringen aan klanten in de Verenigde Staten.

Het bedrijf kreeg in 2020 al toestemming van de Federal Aviation Administration om met drones te vliegen; andere bedrijven als Alphabet en Walmart zijn al begonnen met soortgelijke drone leveringen. Het drone leveringsprogramma van Walmart is bijvoorbeeld beschikbaar voor meer dan 4 miljoen huishoudens in de VS. Alphabet's Wing-programma levert al voedsel en andere producten in Australië.

Amazon zei dat het van plan is om producten per drone te leveren in de achtertuinen van bewoners in Lockeford, Californië - dat ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Sacramento ligt - en zal de feedback van de dienst gebruiken om zijn systeem te verbeteren. Amazon zei dat de drone-technologie obstakels zoals schoorstenen kan detecteren en eromheen kan vliegen.

"Het kan ook bewegende objecten aan de horizon detecteren, zoals andere vliegtuigen, zelfs wanneer het moeilijk is voor mensen om ze te zien," zei Amazon. "Als obstakels worden geïdentificeerd, zal onze drone automatisch van koers veranderen om ze veilig te vermijden." De drone zorgt er ook voor dat er geen mensen, dieren of andere obstakels op de afleverlocatie zijn, aldus het bedrijf.