Zo'n 60 miljoen pond (65 miljoen dollar) aan financiering gaat naar de Britse maritieme industrie om de uitstoot te verminderen.

 

Met viering van Wereld Maritieme Dag vandaag, kondigt de Britse minister van Transport Anne-Marie Trevelyan een mooi cadeautje aan. Ezo'n 60 miljoen pond aan financiering voor de derde ronde van de Clean Maritime Demonstration Competition (CMDC), die zal lopen van april 2023 tot maart 2025 en innovatieve bedrijven en wetenschappers zal helpen emissieloze scheepvaart te realiseren. Britse bedrijven kunnen zich inschrijven voor een deel van de financiering

.In 2020 droegen Britse zeeschepen ongeveer 5 procent bij aan de binnenlandse broeikasgasemissies van het Verenigd Koninkrijk - meer dan treinen en bussen samen.

De aankondiging van vandaag volgt op de toewijzing van 206 miljoen pond ter ondersteuning van emissievrij varen en gekwalificeerde maritieme banen als onderdeel van UK SHORE

" Omdat het zo'n belangrijk onderdeel van de Britse economie is, zijn er aanzienlijke veranderingen nodig om ervoor te zorgen dat de sector zich aanpast aan nieuwe, schone technologieën, waardoor de maritieme emissies worden verminderd."