Havenarbeiders in de haven van Liverpool hebben het laatste loonbod van de werkgever afgewezen, waarmee een twee weken durende staking bevestigd wordt die dreigt met meer verstoringen in de hele Britse bevoorradingsketen. Zoals Bloomberg meldde, vond op 12 september een unanieme stemming plaats.

Havenarbeiders en de technische dienst hebben het voorstel van Peel Ports Ltd. van een loonsverhoging van 7 procent en een eenmalige uitkering van £750 (860 euro) afgewezen.

De staking zal plaatsvinden tussen 6:00 uur maandag 19 september en 6:00 uur maandag 3 oktober.

Werknemers van MDHC containerdiensten van Peel Ports stemden in augustus voor de staking. In een stemronde met een opkomst van 88 procent stemde 99 procent voor staking.

De havenarbeiders van Liverpool vechten voor loonsverhoging te midden van de stijgende inflatie, die tot boven de 10 procent is gestegen.

Het nieuws heeft grote bezorgdheid gewekt, want de gelijktijdige stakingen dreigen de stroom van meer dan de helft van de export en import van containers in het VK te stremmen.

De toename van de congestie na de stakingsacties in de haven van Felixstowe in het VK heeft voor Liverpool al zorgwekkende tekenen gesignaleerd.