GXO Logistics, 's werelds grootste onafhankelijke logistieke dienstverlener, heeft met succes een grootschalige roboticaoplossing uitgerold in Europa voor een toonaangevende mondiale retailer in sportartikelen. Deze oplossing is ontworpen voor een betere efficiëntie door bestellingen sneller te verwerken en beter in te kunnen spelen op seizoensgebonden volumeveranderingen.

"Deze tote-to-person oplossing, geïntegreerd met opslag met hoge dichtheid, maakt hoogvolume picking, opslag en operationele efficiëntie in ons magazijn mogelijk," zei Rui Marques, Managing Director van GXO in Frankrijk. "We streven er altijd naar om technologieën te benutten, die de steeds complexer wordende wereldwijde toeleveringsketenproblemen van onze klanten oplossen."

GXO beheert een groeiend aandeel van de logistiek van de retailer in Europa en is onlangs begonnen met het implementeren van automatisering in zijn oplossingen om de klant te helpen aan de vraag te voldoen. Deze unieke oplossing, die is uitgerold over meer dan 12.000 vierkante meter op de locatie, maakt deel uit van een complete transformatie van de omnichannel toeleveringsketen van de retailer in de regio.

De oplossing omvat ongeveer 500 autonome mobiele robots (AMR's) die 70.000 bakken op 5,5 meter hoge opslagrekken hanteren. De robots worden gebruikt voor pickactiviteiten en hebben de productiviteit, nauwkeurigheid en veiligheid op de locatie aanzienlijk verbeterd. De lichtgewicht robots zijn eenvoudig te vervoeren en te installeren, waardoor GXO de flexibiliteit heeft om ze snel rond het magazijn te verplaatsen of in te zetten in andere faciliteiten om aan seizoensveranderingen te voldoen.

"We zijn verheugd over de succesvolle implementatie van deze unieke geautomatiseerde oplossing in Europa," voegde Adrian Stoch, Chief Automation Officer bij GXO, toe. "Het succes hier weerspiegelt de kracht en omvang van ons wereldwijde team, waar we expertise en middelen uit ons wereldwijde netwerk hebben ingezet om deze eerste implementatie in een nieuwe markt te ondersteunen. Onze operations-first benadering van oplossingsontwerp is cruciaal geweest bij het oplossen van de uitdagingen van onze klant en het verder bevorderen van hun strategische doelstellingen."