Bedrijven in de haven van Antwerpen kunnen nu hun pakketten laten bezorgen door drones, dankzij een nieuwe dienst van het logistieke bedrijf ADLC. Deze innovatieve service maakt gebruik van twee drones die pakketten tot 15 kg kunnen vervoeren binnen het havengebied. Volgens ADLC is deze methode niet alleen kostenefficiënt, maar ook milieuvriendelijk door de lage CO2-uitstoot van de drones.

De dienst werd onlangs in gebruik genomen na een reeks succesvolle testvluchten eind vorig jaar. ADLC heeft nu officiële toestemming om commerciële dronevluchten uit te voeren, zoals tussen BASF aan de Scheldelaan en SGS bij het Hansadok, waar monsters van materialen die BASF in haar productieprocessen wil gebruiken, geïnspecteerd worden.

“Het gebruik van drones bespaart niet alleen tijd, maar het zorgt ook voor minder CO2-uitstoot dan andere vervoersmiddelen,” aldus Marc Kegelaers van ADLC in een interview met VRT Nieuws. Een ritje over de weg tussen BASF en SGS duurt normaal gesproken ongeveer een uur, terwijl de drone daar slechts 10 minuten over doet.

ADLC heeft nu een licentie gekregen waarmee zij hun droneservice aan alle bedrijven binnen het havengebied van Antwerpen mogen aanbieden.