Nike heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten met GLP voor een nieuwe state-of-the-art logistieke campus op Magna Park Corby. Deze vestiging wordt de spil van Nike’s distributienetwerk in het Verenigd Koninkrijk, waarbij veel aandacht is besteed aan duurzaamheid en innovatie.

De campus, die meer dan 120.000 m² aan logistieke, kantoor- en recreatieve ruimtes zal beslaan, is gericht op het behalen van een BREEAM ‘Outstanding’ certificaat en zal CO2-neutraal zijn in constructie. Legal & General, bekend om zijn strategische en duurzame projecten, treedt op als partner om de faciliteit te realiseren.

Bruce Topley van GLP benadrukte de impact van het project: "Dit initiatief zal niet alleen voor aanzienlijke werkgelegenheid zorgen, maar ook de ecologische voetafdruk van de logistieke activiteiten drastisch verminderen."

De campus krijgt diverse sport- en welzijnsfaciliteiten, zoals hardloopbanen en een openlucht sportscholen, die zijn ontworpen om de gezondheid en het welzijn van de werknemers te bevorderen. Bovendien worden er maatregelen getroffen om de lokale biodiversiteit te ondersteunen, waaronder de aanleg van natuurpaden en ecologische voorzieningen zoals vogel- en vleermuizenkasten.