Piaggio Fast Forward, producent van volgzame robots, heeft de kilo™-robot onthuld. Deze nieuwe robot helpt werknemers bij het verplaatsen van zware materialen door gebruik te maken van innovatieve volgtechnologie en autonoom navigeren. De kilo™ kan tot 130 kg dragen en verlaagt zo het risico op letsel tijdens het werk.

De Kilo wordt aanvankelijk geïntegreerd in de Moto Guzzi-fabriek van Piaggio in Italië, voordat hij in andere productielocaties wereldwijd wordt ingezet. Het apparaat maakt gebruik van 4D-radartechnologie en Piaggio Fast Forward's (PFF) unieke Travel on Known Paths-software om operatoren te volgen of zelfstandig te werken.

Piaggio's inzet voor technologische innovatie is al zichtbaar in de eerdere PFF Rider Assistance Solution, toegepast in de nieuwste Moto Guzzi-motoren. Deze sensoren monitoren de rijomgeving en waarschuwen bestuurders voor mogelijke gevaren, zoals een aanrijding of dode hoeken.

De kilo-robot is een aanvulling op de bestaande Gita- en Gitamini-robots van Piaggio Fast Forward, die al in de Verenigde Staten actief zijn. Piaggio ziet deze technologische uitbreiding als een cruciale stap om hun industrieën veiliger en efficiënter te maken en daarmee hun positie in de wereldwijde mobiliteitsmarkt verder te versterken.