Panattoni Nederland heeft de bouw van een state-of-the-art logistiek centrum op het XL Businesspark in Almelo afgerond. Het nieuwe pand, dat de laatste grote kavel op het bedrijventerrein beslaat, wordt gezien als een belangrijke mijlpaal voor de regionale economische ontwikkeling.

Het multifunctionele gebouw, dat ongeveer 55.000 vierkante meter omvat, beschikt over moderne voorzieningen zoals 48 laaddocks en bijna 400 parkeerplaatsen. Het is mogelijk het pand op te delen in vier aparte units, elk met eigen kantoorruimte. Panattoni Park Twente is niet alleen functioneel maar ook duurzaam; het is uitgerust met 4000 zonnepanelen en is aardgasvrij, in overeenstemming met de BREEAM-NL Excellent duurzaamheidsnorm.

"Eén enkel schip kan tot wel 80 tot 100 containers vervoeren. Dat betekent dat elke container die over water wordt vervoerd, geen extra belasting vormt voor onze wegen. Dit resulteert in aanzienlijk verminderde CO2-uitstoot en minder congestie op Nederlandse snelwegen," legt Jeroen Gerritsen, Algemeen Directeur van Panattoni Nederland, uit.

Dankzij de nabijheid van de Combi Terminal Twente kunnen huurders efficiënt gebruikmaken van binnenvaartopties, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het transport. Het park ligt gunstig ten opzichte van belangrijke Europese transportroutes en biedt uitstekende verbindingen voor zowel weg- als watertransport.

Het XL Businesspark speelt een cruciale rol in de logistieke sector van de regio en draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. "De gemeente heeft altijd positief gereageerd op de aanleg van het businesspark, omdat gevestigde bedrijven, zoals Panattoni, samenwerken om de logistieke kracht van regio Twente te verbeteren. Het is een ideale locatie voor bedrijven in de logistieke sector om alle mogelijkheden en kansen te benutten,” zegt Jan Geerdink, directeur van XL Businesspark.