Het PostNL-bezorgnetwerk telt inmiddels 1.000 pakketautomaten. De 1.000e pakketautomaat plaatste PostNL bij de Jumbo-supermarkt in Sliedrecht.

De uitbreiding van het netwerk van pakketautomaten, die nu een significant deel uitmaken van het landelijk dekkende Out-of-Home-netwerk van PostNL, is een reactie op de toenemende klantbehoefte om zelf de controle te hebben over de levering van pakketten. "De pakketautomaten, vaak 24/7 beschikbaar, bieden gebruikers de keuzevrijheid om een pakket op te halen of versturen waar en wanneer zij dat willen", aldus Barry Husman, directeur Retail bij PostNL. Hij voegt toe: "Steeds meer mensen weten de pakketautomaat te vinden en ervaren het gemak ervan: flexibel en simpel. De pakketautomaat is ten opzichte van vorig jaar nu al vier keer vaker als favoriete bezorgoptie in de PostNL-app ingesteld."

Met de toevoeging van de nieuwste automaat viert PostNL niet alleen de uitbreiding van zijn fysieke netwerk, maar versterkt het ook de integratie van zijn diensten binnen de dagelijkse routines van consumenten. Klanten bij Jumbo kunnen nu hun boodschappen doen terwijl ze tegelijkertijd pakketten ophalen of verzenden, wat de efficiëntie van hun dag verhoogt.

Daarnaast heeft PostNL eerder dit jaar aangekondigd dat de pakketautomaten nu ook toegankelijk zijn voor andere vervoerders, met GLS Netherlands als eerste externe gebruiker. Dit biedt consumenten nog meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden voor hun verzendbehoeften.