HTTS Trading, gevestigd in Grou, heeft een aandeel van 50 procent verworven in Sterk Trailers uit Giessen. Deze stap is onderdeel van HTTS Trading's voorbereiding op een toekomst, waarin de elektrificering van vrachtauto's steeds belangrijker wordt. "We leggen onze focus daarom op de verkoop van en service op getrokken materieel," licht het bedrijf toe.

Deze samenwerking belooft voordelen voor beide partijen. Sterk Trailers zal profiteren van schaalvergroting en een versterkte marktpositie in Nederland en België. "Met hulp van HTTS Trading wordt er gewerkt aan schaalvergroting en krijgt Sterk Trailers een dekkend netwerk in Nederland en België en wordt daarnaast de verkoopkracht vergroot," lieten we de bedrijven weten in een gezamenlijke verklaring.

Als onderdeel van de overeenkomst zullen alle verkoopactiviteiten van HTTS Trading en Sterk Trailers worden samengevoegd. De verkoop in Nederland zal worden geleid door Gilbert van Belzen en Johan de Bruin, beiden ervaren verkopers binnen de bedrijven. Voor de Belgische markt is David van den Schoor, voormalig verkoper bij Van Hool met 36 jaar ervaring, aangenomen. Hij zal samenwerken met Sven Janssen, eveneens voormalig verkoper bij Van Hool.

Deze samenwerking en strategische uitbreiding zijn ontworpen om de dienstverlening aan klanten verder te verbeteren.