Electro Depot, de Belgische elektronica retailgigant, heeft aangekondigd dat ze same-day delivery aanbieden voor kleine bestellingen via het Shopopop-platform. Het nieuwe aanbod komt nadat de keten succesvol dezelfde service heeft geïmplementeerd in haar 51 Franse winkels.

De service start in vijf van hun Belgische winkels, waaronder Gosselies, Wilrijk, Anderlecht, Chatelineau, en Evere, met plannen om deze optie snel uit te breiden naar alle 14 locaties in Vlaanderen, Wallonië, en Brussel. Voor deze service worden klanten €10,95 aan bezorgkosten in rekening gebracht.

Shopopop, opgericht in Nantes in 2016 door Johan Ricaut en Antoine Cheul, maakt gebruik van crowdshipping voor last-mile delivery. Dit model maakt gebruik van particulieren die pakketten leveren langs routes die ze normaal gesproken toch afleggen, waardoor het een efficiënte oplossing biedt voor thuisbezorging tussen particulieren.

Het platform heeft zich snel ontwikkeld tot de Europese leider op het gebied van thuisbezorging tussen particulieren, met meer dan 1,5 miljoen gebruikers en meer dan 3 miljoen leveringen in 2023 voor 6.000 partnerwinkels. Deze winkels omvatten grote namen zoals Carrefour, Colruyt, en E.Leclerc.