JD Sports Fashion, de bekende Britse sportkledingretailer, heeft aangekondigd de Amerikaanse retailer Hibbett Inc over te willen nemen voor ongeveer $1,08 miljard. Met de overname breidt JD Sports zijn aanwezigheid uit in de Verenigde Staten. 

Hibbett, die momenteel ongeveer 1.169 winkels in 36 Amerikaanse staten exploiteert, zal profiteren van extra middelen en een sterkere marktpositie. Volgens Amerikaanse experts zal de overname zorgen dat Hibbett meer middelen heeft om te concurreren met Amerikaanse retailers als Foot Locker en Dick's en meer druk zetten op deze concurrenten.

De acquisitie vergroot JD's reikwijdte in de Verenigde Staten van kust tot kust, door hun aanwezigheid aan de westkust. Dominic Platt, financieel directeur van JD, zei over de deal: "Deze uitbreiding stelt ons in staat om onze klanten beter van dienst te zijn en onze marktpositie in de Verenigde Staten verder te versterken."

De transactie is niet alleen strategisch, maar ook financieel te verantwoorden voor JD Sports. Het verwacht dat de overname direct zal bijdragen aan de winst in het eerste volledige jaar van eigendom, dankzij een verwachte kostenbesparing van ten minste $25 miljoen.