Descartes Systems Group, een wereldleider in het verbinden van logistiek-intensieve organisaties binnen de handel, heeft het Ierse Aerospace Software Developments (ASD) overgenomen. ASD staat bekend om zijn innovatieve softwareoplossingen voor douaneaangiften en RFID-technologie voor de logistieke luchtvaartsector.

Met deze strategische zet versterkt Descartes zijn wereldwijde aanbod van logistieke diensten. ASD's producten, waaronder Thyme-IT voor douaneaangiften, zijn essentieel voor importeurs, exporteurs en logistieke dienstverleners (LSP's) om te voldoen aan Ierse en internationale regelgeving. De RFID-oplossingen van ASD verbeteren de efficiëntie van luchtvaartmaatschappijen en grondafhandelaars door het automatiseren van asset-tracking.

Ken Wood, EVP Product Management bij Descartes, benadrukt de aanvulling op hun bestaande diensten: “Deze combinatie met ASD verrijkt ons Global Logistics Network en voegt waardevolle douane-expertise en moderne douanetechnologie toe aan ons portfolio. Bovendien bieden de RFID-oplossingen van ASD grote synergiën wanneer deze gecombineerd worden met ons CORE BLE real-time tracking platform.”

Edward J. Ryan, CEO van Descartes, voegt hieraan toe: "Door onze diensten verder uit te breiden binnen het GLN, versterken we onze positie als de voorkeursleverancier van geïntegreerde bedrijfsprocessen voor onze klanten."

De transactie, ter waarde van ongeveer 57 miljoen euro, waarvan 54 miljoen euro in contanten, is een belangrijke stap voor Descartes in het realiseren van hun strategische doelen. Met het hoofdkantoor van ASD in Dublin, verwelkomt Descartes niet alleen nieuwe technologieën, maar ook een team dat een gemeenschappelijke visie deelt op de toekomst van de logistieke industrie. De afronding van de overname is gepland voor het vierde kwartaal van 2025.