Vandaag kondigt A.P. Moller - Maersk (Maersk) de afronding aan van de overname van het Hongkongse bedrijf LF Logistics. Maersk zal uiteindelijk LF Logistics overnemen voor ongeveer $ 3,6 miljard.

De deal biedt Maersk een netwerk van magazijnen in Azië om haar positie in de logistieke keten te verbeteren. In november namen de Denen nog een luchtvrachtmaatschappij over. Bovendien is als onderdeel van de transactie een earn-out overeengekomen met een totale waarde van maximaal USD 160 miljoen voor toekomstige financiële prestaties.

Ik ben verheugd om LF Logistics bij Maersk te kunnen verwelkomen. Maersk is in Azië van oudsher vooral gericht op zeevervoer vanuit Azië en aanverwante logistieke diensten. Het vervoeren en beheren van in Azië geproduceerde goederen voor consumentenmarkten in het Westen en daarbuiten. Met de toevoeging van LF Logistics krijgt Maersk de beschikking over unieke en eersteklas capaciteiten om de belangrijke en snelgroeiende consumentenmarkten in Azië te bedienen. Bovendien helpt de expertise van LF Logistics in omnichannel fulfilment ons goed te positioneren in de wereldwijde e-commerce markt.

Ditlev Blicher

Regional Managing Director of Asia Pacific at A.P. Moller – Maersk

Na de overname voegt Maersk 223 pakhuizen* toe aan de bestaande portefeuille, waarmee het totale aantal wereldwijd op 549 komt, verspreid over in totaal 9,5 miljoen vierkante meter.