Neura Robotics en Omron Robotics & Safety Technologies Inc. hebben een strategisch partnerschap aangekondigd dat gericht is op revolutionaire veranderingen in de maaksector door de inzet van cognitieve robots voor fabrieksautomatisering. Deze samenwerking zal gebruikmaken van geavanceerde AI-technologieën om efficiëntie, flexibiliteit en veiligheid binnen industriële productieprocessen te verbeteren.

Cognitieve robots zijn in staat om te leren van hun omgeving, autonoom beslissingen te nemen en zich aan te passen aan veranderende productiesituaties. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor complexe assemblage, kwaliteitsinspecties en adaptieve materiaalhandeling.

Olivier Welker, voorzitter en CEO van Omron Robotics & Safety Technologies, benadrukt het potentieel van deze technologie: "We beschouwen de cognitieve technologieën van Neura als een interessante groeikans voor industriële robotica. Door Neura’s innovatieve oplossingen te combineren met onze uitgebreide automatiseringsportfolio, kunnen we onze klanten verbeterde veiligheid, productiviteit en flexibiliteit bieden."

David Reger, oprichter van Neura Robotics, ziet de samenwerking als een cruciale stap in de industrie: "Deze strategische verbinding met OMRON is een mijlpaal in de automatiseringsindustrie en brengt ons dichter bij het revolutioneren van de wereldwijde roboticamarkt door onze gecombineerde technologieën en expertise."

Dit partnerschap is niet alleen technologisch van aard, maar wordt ook gedreven door een gemeenschappelijke visie om bij te dragen aan een betere samenleving, een visie die zowel door Omron als Neura Robotics wordt gedeeld.