De Österreichische Post AG heeft haar nieuwste pakketlogistiekcentrum in Wien-Inzersdorf officieel geopend. Dit moderne centrum, met een oppervlakte van 22.000 m², verwerkt dagelijks meer dan 250.000 pakketten met de hulp van 260 medewerkers. De investering van circa 70 miljoen euro onderstreept de rol van Wenen als cruciaal logistiek knooppunt.

Burgemeester Michael Ludwig en andere hoogwaardigheidsbekleders waren aanwezig bij de opening. "Dit centrum verhoogt niet alleen de efficiëntie van onze postdiensten maar creëert ook nieuwe banen en draagt bij aan de economische ontwikkeling van Wenen", aldus Ludwig.

Het centrum is uitgerust met de nieuwste sorteerapparatuur en automatiseringstechnologieën die tot 25.500 pakketten per uur kunnen verwerken. Het beschikt over een groendak en een fotovoltaïsche installatie van twee megawatt piek, wat het een van de meest duurzame en efficiënte logistieke centra in Europa maakt.

"Dankzij moderne technologie en automatisering kunnen we dagelijks duizenden pakketten efficiënt verwerken. Dit centrum is een toonbeeld van hoe we technologische vooruitgang omarmen om aan de top van de logistieke sector te blijven," zegt Walter Oblin, adjunct-directeur-generaal van de Österreichische Post AG.