Willy Naessens Industriebouw heeft een nieuw concept gelanceerd dat belooft de snelste route naar een circulair industrieel pand te zijn. Dit innovatieve concept bestaat uit 100 demontabele bouwstenen, waarmee binnen slechts twee uur een compleet en definitief ontwerp kan worden gerealiseerd.

"Met The Circle® stellen we een nieuwe standaard voor circulaire bouw, waarbij snelheid, duurzaamheid en innovatie samenkomen. Het is niet alleen een revolutie in de industriebouw, maar ook een bewijs van onze toewijding aan een betere, circulaire toekomst," zegt Willy Naessens, oprichter van de Willy Naessens Group. Elk van de bouwstenen is ontworpen om herbruikbaar of recyclebaar te zijn, met 70% direct herbruikbaar en 25% recyclebaar.

De kracht van het concept schuilt in de verticale integratie die Willy Naessens Industriebouw toepast: alle cruciale processen binnen het bouwproject worden in eigen beheer uitgevoerd, wat een efficiënte en gestroomlijnde realisatie van begin tot eind garandeert.

De ontwerpfase wordt ondersteund door een geavanceerde 3D-webtool die binnen twee uur een industrieel ontwerp levert, compleet met alle specificaties en een eerste kostenindicatie. Dit biedt direct inzicht en transparantie, wat enorm waardevol is voor betrokken partijen zoals ontwikkelaars, investeerders en eindgebruikers.

De toewijding van Willy Naessens Industriebouw aan duurzaamheid is ook zichtbaar in de Life Cycle Assessment (LCA) analyses die voor elke bouwsteen worden uitgevoerd. Deze analyses helpen bij het behalen van BREEAM-scores en ondersteunen de Europese duurzaamheidsdoelstellingen. Deze inzet voor duurzaamheid werd eerder erkend toen de Willy Naessens Group in 2021 als eerste bouwonderneming een CO2-neutraal certificaat ontving.

The Circle® van Willy Naessens Industriebouw is een toekomstbestendige oplossing die de bouwefficiëntie niet alleen verhoogt, maar ook de ecologische impact van industriële bouwprojecten drastisch vermindert.