Boodschappenbezorger Getir overweegt de verkoop van verschillende activa, waaronder de recent overgenomen Amerikaanse online supermarkt FreshDirect.

Het bedrijf overweegt naar verluidt de verkoop van diverse activa in de internationale markten waar het actief is, meldt Sky News. Hieronder valt ook de Amerikaanse online retailer FreshDirect, die het in november 2023 overnam van Ahold Delhaize.

Bronnen uit de financiële wereld vertelden aan SkyNews dat minderheidsaandeelhouder Mubadala het bedrijf aanmoedigt om activa af te stoten, zoals de Turkse taxidienst BiTaksi.

Het nieuws over de mogelijke verkoop van activa komt enkele dagen nadat bekend werd dat de boodschappendienst diverse ingrijpende herstructureringsopties onderzoekt als onderdeel van crisisgesprekken met belangrijke investeerders.

Een bron dicht bij het bedrijf beschreef de komende dagen als "nu of nooit" voor Getir en voegde toe dat er binnen enkele weken een beslissing kan vallen over de toekomst van het bedrijf.

De gesprekken op aandeelhoudersniveau vallen niet toevalligerwijs samen met een uitdagend jaar voor de bezorgdienst, waarvan de waarde is gedaald tot $2,5 miljard - slechts twee jaar nadat het bedrijf op £9,6 miljard ($12 miljard) werd gewaardeerd.

In juli vorig jaar kondigde Getir aan zich terug te trekken uit Italië, Spanje en Portugal, wat leidde tot een aanzienlijke inkrimping van het wereldwijde personeelsbestand. Getir is nu nog actief in slechts 6 landen, waaronder Nederland.