DACHSER heeft met ingang van 28 maart 2024 een meerderheidsbelang van 80 procent verworven in de joint venture DACHSER & Fercam Italia, waarmee het de overname van het grootste deel van de groupage- en contractlogistiekafdelingen van het Italiaanse logistiekbedrijf Fercam voltooit.

Na een overgangsperiode trad DACHSER op 28 maart 2024 toe tot het bedrijf en werd de aankoop afgerond. Fercam S.p.A. behoudt volledig de divisies Fercam Transport (nationaal en internationaal weg- en spoorvervoer), Fercam Air & Ocean, en Fercam Special Services, inclusief alle internationale dochterondernemingen; deze eenheden worden niet onderdeel van de nieuwe joint venture.

"DACHSER & Fercam Italia voltooit ons Europese netwerk voor het vervoer en de opslag van industriële en consumentengoederen," zei Burkhard Eling, CEO van DACHSER. "Deze overname versterkt onze expertise in het bedienen van klanten in heel Europa met uniforme kwaliteits- en prestatienormen. We zullen ook investeren in logistieke capaciteit, digitalisering, klimaatactie en vooral in onze medewerkers in Italië."

Hannes Baumgartner, algemeen directeur van Fercam, voegde toe: "De voortzetting van de groupage- en contractlogistieke activiteiten onder de paraplu van het DACHSER-netwerk is de juiste stap om een positieve ontwikkeling en toekomstige groei in Italië en Europa te waarborgen. De vertrouwensvolle samenwerking die we in de afgelopen decennia hebben genoten, onderstreept dat deze twee familiebedrijven, Fercam en DACHSER, op lange termijn plannen en dezelfde waarden delen. Dit maakte het afsplitsen van het nieuwe bedrijf, DACHSER & Fercam Italia, op alle niveaus gemakkelijker."

Alexander Tonn, COO Road Logistics bij DACHSER: "DACHSER & Fercam Italia is zeer goed gepositioneerd op de Italiaanse markt voor groupage en contractlogistiek, dankzij het ervaren managementteam onder leiding van algemeen directeur Dr. Gianfranco Brillante, de goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers, en de moderne logistieke faciliteiten en systemen. Als onderdeel van DACHSER's Europese en wereldwijde logistieke netwerk geniet het bedrijf nu compleet nieuwe groeimogelijkheden in export. Voor de medewerkers van DACHSER & Fercam Italia betekent dit zekerheid en stabiliteit. Klanten in Italië en heel Europa zullen op hun beurt profiteren van consistente en gestandaardiseerde systemen als gevolg van de integratie."