Cognizant kondigt een strategische samenwerking aan met Shopify en Google Cloud om retailers en merken te helpen bij hun digitale vernieuwing. Deze unieke combinatie van Shopify's e-commerce platform, Google Cloud's infrastructuur en Cognizant’s expertise zal bedrijven in staat stellen hun klanten real-time aanbevelingen, winkelassistentie en gepersonaliseerde aanbiedingen te bieden.

Het gezamenlijke aanbod richt zich op het gebruik van generatieve AI voor het personaliseren van klantenervaringen, het opschalen van wereldwijde activiteiten en het moderniseren van winkelplatforms. Sushant Warikoo, SVP en hoofd van Cognizant’s retaildivisie, benadrukt het doel om een uitgebreid scala aan e-commerce oplossingen te bieden en in te spelen op essentiële trends zoals AI-gestuurde winkelassistenten en duurzaamheid.

Ritu Khanna van Shopify en Carrie Tharp van Google Cloud onderstrepen het belang van deze samenwerking om snel op te schalen en te innoveren in een tijd waarin consumentverwachtingen evolueren door technologische vooruitgang zoals generatieve AI. Dit initiatief is bedoeld om retailers te voorzien van de nieuwste digitale innovaties en een modernere e-commerce ervaring te bieden.