DACHSER heeft zijn positie in de Europese markt voor het vervoer en opslag van levensmiddelen verstevigd met de overname van Brummer Logistik GmbH in Duitsland en Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG in Oostenrijk.

De transactie omvat alle operationele activiteiten van de Brummer Group, met de familiebedrijven die in 2023 een omzet van ongeveer 128 miljoen euro genereerden. De overname, waarvan de financiële details niet openbaar zijn gemaakt, wacht nog op goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

De directeuren van Brummer Group, Hans Brummer en Simone Brummer-Leebmann, kiezen ervoor zich te focussen op onroerend goed beheer binnen de logistieke sector, ondersteund door hun dochter Valerie Brummer. "Deel uitmaken van het Europese netwerk van DACHSER biedt extra groeimogelijkheden", delen Hans Brummer en Simone Brummer-Leebmann mee.

De acquisitie vergroot DACHSER's distributiecapaciteit in de Duits-Oostenrijkse voedingsmarkt. "Met Brummer nemen we een bedrijf over dat een uitstekende reputatie heeft als kwaliteitsleider. Bovendien zijn we verheugd om ons eigen food logistiek netwerk in Centraal Europa uit te breiden", zegt Burkhard Eling, CEO van DACHSER.

Brummer's faciliteiten zijn strategisch gelegen voor de consolidatie van ladingen en optimalisatie van rijtijden. "De medewerkers van Brummer in de kantoren, logistieke faciliteiten en achter het stuur zijn hooggekwalificeerd en gemotiveerd", voegt Alexander Tonn, COO Road Logistics en Managing Director DACHSER Food Logistics, toe. Na de overname zal Brummer volledig worden geïntegreerd in het DACHSER Food Logistics netwerk, met de voortzetting van de operationele leiding door Max Reih en zijn managementteam.