Panattoni, een vastgoedontwikkelaar in de logistieke sector, heeft de bouw afgerond van wat nu het grootste logistieke centrum binnen de Hermes Group is. Het distributiecentrum telt een oppervlakte van bijna 115.000 m2 en ligt in de strategisch belangrijke regio Lubusz, nabij Ilowa en is het eerste project dat Panattoni in Polen heeft verricht voor Hermes Fulfiment.

Met een bouwoppervlakte van 115.000 m², dat dankzij een slimme mezzanine constructie van vier verdiepingen, uitbreidt naar bijna 250.000m² aan bruikbare ruimte, zet dit centrum nieuwe standaarden in de branche. "De Lubusz regio wordt dankzij zijn strategische ligging en verbeterende infrastructuur een belangrijk centrum voor e-commerce in Europa. We hebben hier al meer dan 730.000m² aan ruimte opgeleverd aan onze klanten, met plannen voor nog eens 100.000m². Dit vertegenwoordigt de helft van de industriële ruimte in deze snelgroeiende markt," aldus Dorota Jagodzinska-Sasson, Managing Director bij Panattoni.

Het hypermoderne centrum, dat aan het einde van het eerste kwartaal of begin van het tweede kwartaal van dit jaar in gebruik is genomen, belooft duizenden banen te creëren. Het zal voornamelijk dienen voor het verwerken van orders voor de Otto Group, met een focus op kleding, textiel, sieraden, speelgoed, kleine huishoudelijke apparaten en elektronische apparatuur. Met de capaciteit om bijna 80 miljoen items per jaar te verwerken, en de voorbereiding om dit aantal te verdubbelen, markeert het centrum een belangrijke stap voorwaarts voor Hermes Fulfilment in Europa.

Julia Hanebuth, Managing Director van Hermes Fulfilment voor Centraal- en Oost-Europa, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: "Ons eerste logistieke centrum in Polen markeert een mijlpaal voor onze activiteiten in Europa. Het behoort tot de modernste en grootste centra in het Hermes Group portfolio. De ontwikkeling combineert geavanceerde technologie met menselijk talent, wat resulteert in verbeterde efficiëntie en veiligheidsnormen op het werk."