De afgelopen dagen is er een TikTok video viraal gegaan, waarin Amerikaanse UPS chauffeurs onthullen hoeveel ze precies betaald krijgen. Het leidde tot grote verbazing bij de kijkers.

In de TikTok video zijn twee UPS chauffeurs aan het woord, die in de afgelopen 5 dagen al meer dan 3 miljoen keer is bekeken.

De video begint met een chauffeur die vertelt hoe hij als UPS chauffeur $40 per uur betaald krijgt, gevolgd door een verhaal van een ander die uitlegt hoe hij in het gebouw begon en pas toen hij op de parkeerplaats aan een collega vroeg hoe hij het voor elkaar kreeg in zulke mooie auto's te rijden. Toen hij ontdekte wat de mogelijkheid was om te verdienen, stapte hij over op het beroep van chauffeur en heeft er sindsdien geen spijt meer van gehad.

@dannyamosjr #stitch with @mykol_gummings #highpayingjobs #gogetit #moneytok ♬ original sound - Dannyamosjr

UPS chauffeurs krijgen meer dan gemiddelde lonen met aanzienlijke voordelen, grotendeels dankzij hun lidmaatschap aan een vakbond, die hen in staat stelt collectief te onderhandelen over zaken als lonen en voordelen.

Terwijl sommige TikTok kijkers dit moeilijk te geloven vonden verklaart Danny in het commentaar dat, terwijl de chauffeurs met ruwweg $20 per uur kunnen beginnen, dat getal kan oplopen tot "$41,47 in volcontinudienst" met een "overwerktarief van iets meer dan $62 per uur". Hij beweert dat dit een "4-jarig vakbondssalarisprogressie" is.

Bovendien genieten de chauffeurs voordelen die andere chauffeurs in de bezorgindustrie niet zien. Andere voordelen van werken voor de firma zijn niet alleen een goed inkomen, maar ook voordelen zoals gezondheidszorg, een pensioen, aandelenopties, en lange vakanties.

UPS wordt vertegenwoordigd door The International Brotherhood of Teamsters die de 86.000 chauffeurs in het hele land vertegenwoordigt. In de zomer begonnen ze hun campagne voor de contractverlenging die volgend jaar plaats vindt. Een groot strijdpunt waren echter de arbeidsomstandigheden, waarbij veel UPS chauffeurs deze zomer te kampen hadden met de hitte. Iets waar andere koeriersbedrijven niet in dezelfde mate problemen mee hebben gehad.

Om enkele van deze punten te verduidelijken gaf een woordvoerder van UPS de volgende verklaringen over het loon van de chauffeurs: "Voltijds pakketbezorgers verdienen gemiddeld ongeveer $95.000 per jaar... De totale vergoeding voor chauffeurs (inclusief gezondheid, welzijn, en pensioenbijdragen) is ongeveer $145.000 per jaar (gemiddeld)," zei de woordvoerder.

De UPS woordvoerder voegde eraan toe: "Na vier jaar verdient een UPS chauffeur het toptarief en verdient ongeveer $42 per uur... Bestuurders van trekker-opleggers verdienen gemiddeld $112.000 per jaar aan loon, met nog eens $50.000 aan "bijdragen voor gezondheid, welzijn en pensioenen".

"Bijna de helft van de voltijdse UPS chauffeurs (49%) is minstens 15 jaar bij de firma en krijgt minimaal 4 weken vakantie per jaar," schreven ze. "Voltijdse chauffeurs krijgen ook gemiddeld 18 extra vrije dagen (vakantiedagen, optiedagen, en ziektedagen) per jaar.