Maersk, een vooraanstaande speler in de wereldwijde scheepvaart, heeft zijn logistieke capaciteit in Noord-Duitsland aanzienlijk uitgebreid met de opening van een nieuw full-service magazijn nabij de haven van Bremerhaven.

Deze state-of-the-art faciliteit van 76.580m2 is uitgerust met meer dan 80.000 palletposities en 6.000m2 aan extra mezzanine ruimte, waardoor het een van de grootste en meest geavanceerde magazijnen in de regio is. Het magazijn biedt een reeks diensten aan zoals consolidatie en deconsolidatie, die beide onder één dak worden uitgevoerd, om zo de logistieke processen voor klanten verder te stroomlijnen.

De locatie van het magazijn bij Bremerhaven, een van de grootste containerterminals van Europa, verzekert een snelle en efficiënte doorvoer van goederen. Het magazijn profiteert ook van uitstekende verbindingen met zowel het spoor- als wegennet, waardoor goederen snel kunnen worden vervoerd naar belangrijke Europese markten.

Burkard Schemmel, Hoofd Verkoop Noord-Europa bij Maersk, over de meerwaarde van dit nieuwe distributiecentrum: "Door verzending, distributie en warehousing te combineren, profiteert u van een naadloze end-to-end oplossing met minder logistieke dienstverleners in de keten. Dit vermindert complexiteit, waardoor u snelheid, controle en zichtbaarheid wint - en potentiële schaalvoordelen."