Het Saoedische SaaS-bedrijf Salla heeft een investering van $130 miljoen opgehaald in een investeringsronde van Investcorp, Sanabil Investment en STV. Salla, opgericht in 2016 door Nawaf Hariri en Salman Butt, biedt een e-commerce platform waarmee verkopers snel online kunnen gaan. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting al $7 miljard aan e-commerceverkopen gefaciliteerd en heeft momenteel meer dan 80.000 actieve verkopers.

Het Investcorp Saudi Pre-IPO Growth Fund LP beoogt bedrijven in Saoedi-Arabië te ondersteunen met het oog op toekomstige beursgang. Robin Mansour van Investcorp zal toetreden tot de Raad van Bestuur van Salla.

Walid Majdalani van Investcorp benadrukt de groei van het MKB in Saoedi-Arabië en de rol van Salla in de ondersteuning van nieuwe bedrijven in het e-commerce-ecosysteem. Hij ziet een mooie toekomst voor Saoedische bedrijven op de beurs, mede dankzij initiatieven zoals Salla.

Nawaf Hariri, mede-oprichter van Salla, toont zich dankbaar voor de investering en het vertrouwen en ziet het als een bevestiging van hun visie en platform. Deze financiële injectie zal Salla helpen zijn missie voort te zetten om individuen en bedrijven te helpen, zowel in Saoedi-Arabië als daarbuiten.