Tobias Meyer, CEO van DHL Group, heeft aangegeven dat het bedrijf geen interesse heeft in de overname van DB Schenker. Na evaluatie vindt DHL DB Schenker 'geen goede match'. "We zijn zeer geïnteresseerd in e-commerce, dus we zagen Schenker gewoon niet als een goede match voor ons," aldus Meyer in een gesprek met CNBC. Hij benadrukte dat DHL Group efficiëntere manieren ziet om kapitaal in te zetten om waarde toe te voegen voor de aandeelhouders.

De interesse van DHL in DB Schenker was al lang onderwerp van speculatie, vooral nadat voormalig CEO van Deutsche Post DHL Frank Appel in maart 2022 aangaf dat het bedrijf de mogelijkheid van een overname zou onderzoeken. Een deal moest echter wel voldoen aan drie criteria: verbetering van DHL, eenvoudige integratie en financiële groei. "Als een van deze vragen met nee wordt beantwoord, zullen we geen bod uitbrengen," zei Appel destijds.

Ondanks de afwijziging van DHL blijft er interesse in DB Schenker vanuit andere hoeken van de logistieke sector, met bedrijven zoals AP Moller Maersk, MSC, DSV, UPS, DP World, en Abu Dhabi Ports worde genoemd als mogelijke kandidaten.