In 2023 heeft Volvo Trucks meer vrachtwagens geleverd dan ooit. Het bedrijf verkocht wereldwijd 145.395 trucks, ondersteund door sterke marktaandelen wereldwijd. Het bedrijf behield ook zijn leidende positie op de markt voor elektrische vrachtwagens door de uitbreiding van het elektrische aanbod.

"Ik ben echt trots op onze prestatie in 2023, waarbij we alle records hebben verbroken. Het is het bewijs dat onze klanten de brandstofefficiëntie, veiligheid en beschikbaarheid van onze trucks waarderen," aldus Roger Alm, presidenet bij Volvo Trucks.

Met een totale levering van 1.977 elektrische trucks in 2023, een toename van 256 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, bevestigde Volvo zijn sterke positie. Het marktaandeel van Volvo in het elektrische zware segment in Europa steeg naar 47,2 procent. Het bedrijf introduceerde twee nieuwe modellen, de Volvo FH Aero Electric en de Volvo FM Low Entry, waardoor het aanbod nu uit acht elektrische truckmodellen bestaat.

Sinds 2019 heeft Volvo Trucks elektrische vrachtwagens geleverd aan klanten in 45 landen op zes continenten. In 2023 werden de eerste zware elektrische trucks geleverd in Latijns-Amerika en werd Volvo de eerste fabrikant die batterij-elektrische zware trucks leverde in Marokko, Zuid-Korea en Maleisië.

Begin dit jaar presenteerde Volvo Trucks voor de Noord-Amerikaanse markt de nieuwe Volvo VNL, dat is gebaseerd op een nieuw platform dat tot 10 procent betere brandstofefficiëntie biedt vergeleken met de vorige generatie. Voor Europa en andere regio's werd de nieuwe FH Aero versie onthuld, die tot 5 procent betere brandstofefficiëntie belooft.