MendriX, aanbieder van TMS-oplossingen voor wegtransport, gaat samenwerken met BigMile, expert in emissiemanagement, om het rapporteren van CO2-uitstoot te vergemakkelijken.

De samenwerking richt zich op het automatiseren van de data-export van MendriX naar BigMile, om zo tijd te besparen bij het verzamelen van de juiste gegevens voor CO2-rapportage. “Vervoerders worden steeds vaker gevraagd naar hun koolstofvoetafdruk. Bij MendriX willen we dit proces vereenvoudigen. We merkten dat sommige gebruikers hun eigen oplossingen hadden ontwikkeld voor het overbrengen van data van MendriX naar BigMile. Daarom besloten we om samen te werken met BigMile,” verklaart Carvin Werners van MendriX.

Het partnership maakt het voor MendriX-gebruikers mogelijk ritgegevens direct naar BigMile te exporteren voor klantspecifieke voetafdrukrapporten. Werners: “In de toekomst zouden we de BigMile API kunnen gebruiken om de berekeningen in onze TMS te integreren.”

Sven Poot van BigMile voegt toe: “Gebruikers de mogelijkheid geven om de benodigde data voor ISO-geverifieerde berekeningen met één druk op de knop naar BigMile te exporteren, maakt het leven van veel vervoerders een stuk eenvoudiger. Dit zal vervoerders in staat stellen om sneller aan de slag te gaan met koolstofrapportage en dat maakt de stap naar koolstofreducties een stuk kleiner.”