DFDS heeft in Winterswijk een oplaadpunt voor elektrische vrachtwagens geopend. Het gaat om het eerste laadpunt van DFDS in Nederland. Het laadpunt is geïnstalleerd door Kempower en Kenter.

De laadhub komt voort uit een samenwerking met Kempower en Kenter en is een belangrijke stap in de transitie naar elektrificatie van zware transport. "We zijn verheugd dat we samen met onze partner Kenter het eerste project hebben lopen op deze eerste locatie in Nederland met DFDS. Dit toont de positieve ontwikkeling van zwaar transport richting elektrificatie", aldus Han Dix, Kempower's Head of Sales Benelux.

De installatie van de laadinfrastructuur is een duidelijk signaal van de duurzaamheidsambities van DFDS, die streeft naar klimaatneutraliteit in 2050. "Voor DFDS in Winterswijk markeert de installatie van de laadinfrastructuur voor onze elektrische trucks het begin van onze duurzaamheidstransitie met betrekking tot onze vloot," zegt Rudi Talen, Hoofd Technische Dienst Gebouwen bij DFDS in Winterswijk.

De door Kempower geleverde laadhub is uitgerust met geavanceerde DC snellaadtechnologie, waardoor elektrische vrachtwagens snel en efficiënt kunnen opladen. Dit minimaliseert downtime en maximaliseert de operationele inzetbaarheid van de voertuigen. Kenter heeft de verantwoordelijkheid genomen voor de planning, civiele werkzaamheden, installatie en inbedrijfstelling van de laadhub. "We zijn er trots op te kunnen aantonen dat we samen met onze partner klanten, groot of klein, de expertise kunnen bieden die nodig is om de eerste stap te zetten in het elektrificeren van hun vrachtwagenpark", aldus Dix.