Sparqle, een toonaangevend platform voor duurzame bezorgoplossingen, heeft €1,2 miljoen aan financiering opgehaald bij onder meer de voormalige Managing Director van Deliveroo EU, de voormalige CTO van Just Eat Takeaway en de oprichter van Bloomon en het Graduate Entrepreneur Fund. De kapitaalinjectie wordt aangewend voor verdere ontwikkeling van Sparqle's technologieplatform, om het duurzame bezorgnetwerk uitbreiden en de uitbreiding naar aanvullende Europese landen versnellen.

Met een visie gericht op het transformeren van het bezorglandschap biedt het platform van Sparqle een naadloze integratie tussen retailers, e-commerce merken en duurzame bezorgmethoden. Door middel van haar eigen software, rider app en toegewijde vloot van e-cargo bikes en elektrische voertuigen optimaliseert Sparqle bezorgroutes voor maximale efficiëntie en minimale milieu-impact. Deze strategie zorgt voor snelle, betrouwbare leveringen en benadrukt de inzet van Sparqle om de ecologische voetafdruk te verkleinen en de uitdagingen van stedelijke congestie en vervuiling aan te pakken.

Ruurd Tjeerdema, medeoprichter van Sparqle: "De logistieke sector heeft onbenut potentieel voor innovatie, met name op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie. De investering brengt ons vooruit en stelt ons in staat om onze visie van schonere, leefbaardere steden tot leven te brengen. Onze benadering komt tegemoetr niet alleen de dringende behoefte aan groenere oplossingen, maar houdt ook kostenefficiëntie in het oog."

Voortbouwend op deze basis is de strategie van Sparqle uniek gepositioneerd om de uitdagingen van stedelijke congestie en vervuiling aan te gaan, met een schaalbare oplossing die voldoet aan de groeiende regelgevende eisen voor emissievrije stadslogistiek.

Tim van Alphen, medeoprichter van Sparqle: "Naarmate steden overgaan naar emissievrije zones, komt het platform van Sparqle naar voren als een oplossing voor bedrijven die hun duurzaamheidsdoelstellingen willen halen zonder concessies te doen aan efficiëntie. Bovendien sluit onze toewijding aan transparantie en duurzaamheid rechtstreeks aan bij de doelstellingen van de recentelijk ingevoerde Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die uitgebreide rapportage voorschrijft over milieu-impact en CO2-uitstoot voor bedrijven die actief zijn binnen de EU. Onze gedetailleerde duurzaamheidsrapportage is ontworpen om aan deze eisen te voldoen, zodat onze partners met vertrouwen hun bijdrage aan duurzame stedelijke logistiek kunnen aantonen."

Met een uitgebreide vloot van elektrische cargobikes en voertuigen die al operationeel zijn, leidt Sparqle niet alleen de duurzame bezorgbeweging, maar breidt het ook strategisch zijn bereik uit over heel Europa.