Kempower, een Fins bedrijf in laadoplossingen, heeft van Business Finland een financiering van 10 miljoen euro ontvangen voor zijn programma 'Heavy Electric Traffic Ecosystem'. Dit programma, dat zich richt op de ontwikkeling van laadtechnologie voor zware voertuigen, met name langeafstandsvrachtwagens, heeft als doel de uitbreiding van de DC-snelladingsinfrastructuur in Noord-Europa te versnellen.

“Er is nog steeds een tekort aan schaalbare DC-laadinfrastructuur voor zwaar verkeer, vooral voor langeafstandsvrachtwagens," zei Tomi Ristimäki, CEO van Kempower. “De financiering van Business Finland is een geweldige stimulans voor het Heavy Electric Traffic Ecosystem programma van Kempower."

Het programma omvat de ontwikkeling van geschikte laadtechnologieën, ondersteunende softwareplatforms en testplatforms voor laadinfrastructuur. Ook worden toekomstige laadmodellen en de impact van laadinfrastructuur voor zwaar verkeer op energienetten onderzocht.

Kempower streeft ernaar het ecosysteem voor zwaar elektrisch verkeer uit te breiden en zoekt meer dan 60 partnerbedrijven om zich bij dit ecosysteem aan te sluiten. Business Finland heeft daarnaast 20 miljoen euro toegewezen voor de financiering van projecten van ecosysteempartners.

Met deze financiering hoopt Kempower een leidende rol te blijven spelen in de snellaadtechnologie voor zwaar verkeer en snel nieuwe oplossingen te kunnen bieden aan hun klanten.