De online marktplaats refurbed gaat behalve elektronica ook refurbished sportartikelen verkopen. Het gaat om een divers aanbod van fietsen, ski’s, snowboards, en yoga-artikelen. refurbed wilt het assortiment met artikelen binnenkort verder uitbreiden door het toevoegen van andere sportartikelen. 

"Als je van refurbished de norm wil maken, moet het een lifestyle worden. Dat betekent dat consumenten in zo veel mogelijk productcategorieën ook een refurbished keuze moeten kunnen maken. Daarvoor moet je verder gaan dan alleen elektronica", zo meent oprichter Kilian Kaminski, een van de oprichters van refurbed. Met het verkopen van refurbished sportartikelen streeft refurbed ernaar om duurzaamheid ook te promoten in de sportwereld, een sector die significant kan profiteren van hergebruik en verminderde verspilling van grondstoffen.

refurbed is in 2017 opgericht en van origine Duitse marktplaats waar refurbished electronica werd aangeboden. reburbed is sindsdien hard gegroeid, heeft inmiddels meer dan 300 werknemers en is actief in zeven landen, waaronder Nederland. refurbed wilt consumeren duurzamer maken en CO2-uitstoot, waterverbruik en afval terugdringen.