JYSK heeft weer wat voortgang behaald voor haar nieuwe distributiecentrum in Lelystad. De Deense meubelketen heeft contracten getekend met toeleveranciers Körber en voestalpine voor de automatisering en hoogbouwmagazijnen.

Als belangrijke stap in de goede richting heeft JYSK contracten getekend voor het leveren van de automatisering en staalconstructie voor het nieuwe distributiecentrum. Körber levert de automatisering en voestalpine Krems Finaltechnik GmbH verzorgt de staalconstructie voor de twee grote hoogbouwmagazijnen.

"We hebben de bouwplannen in maart 2022 gepauzeerd vanwege de gestegen prijzen voor grondstoffen en diensten als gevolg van de onzekerheden in de wereld. We zijn blij dat we nu een stap dichter bij de start van de bouw zijn. Met het nieuwe distributiecentrum verkleinen we de rijafstand naar de JYSK-winkels in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland en komen we dichter bij onze klanten", zegt Ole Thomsen, Executive Vice President Logistics.

Naast de voordelen op het gebied van distributie zal het nieuwe, hightech distributiecentrum sterk geautomatiseerd zijn. Dat zorgt voor een grote efficiëntie en een verdere verbetering van de werkomgeving voor de medewerkers van JYSK.

Er werken momenteel 57 medewerkers in het tijdelijke logistieke centrum nabij de Flevokust Haven. Als het nieuwe distributiecentrum volledig operationeel is, levert dat naar verwachting meer dan 250 nieuwe banen op.

JYSK verwacht dat de bouw in de zomer van 2024 begint en dat het nieuwe distributiecentrum, dat maar liefst 163.000 m2 groot moet worden, in de eerste helft van 2026 klaar en operationeel is.