Green Planet in Pesse heeft, in samenwerking met Shell Recharge, een nieuw laadplein voor elektrische vrachtwagens geopend. Deze faciliteit, die gelijktijdig laden van vier vrachtwagencombinaties mogelijk maakt, ondersteunt de transitie naar duurzaam wegtransport. Het laadplein biedt 350 kW laadpunten en diverse voorzieningen voor chauffeurs, zoals een restaurant en het nachtelijke BIGtruck Café.

Edward Doorten van Green Planet en Aleid van der Wiel van Shell benadrukken het belang van deze stap voor de verduurzaming van transport en de toekomstige elektrificatie van de sector. Dit initiatief draagt bij aan Shell Recharge's doel om dit jaar uit te breiden met meer e-trucklaadlocaties in Europa.

De opening werd bijgewoond door lokale overheden en markeert een significante ontwikkeling in de logistieke infrastructuur van de regio. Daarnaast is er extra financiële ondersteuning beschikbaar voor vervoerders die overstappen op elektrisch, wat de overgang naar duurzaam transport verder stimuleert.