GXO Logistics, 's werelds grootste pure-play contractlogistiekprovider, heeft aangekondigd dat het een partnerschap aangaat met het robotica-ontwikkelaar Dexterity om AI-versterkte robotica te testen in een magazijn om de operaties voor een niet nader genoemd cosmeticabedrijf veiliger en efficiënter te maken.

"We leiden de troepen met het integreren van automatisering in de supply chains van onze klanten om hen te helpen groeien en hun strategische doelstellingen te bereiken," zei Adrian Stoch, Chief Automation Officer bij GXO. "Deze pilot is vooral spannend omdat het geavanceerde robotica combineert met kunstmatige intelligentie en machine learning in een praktische toepassing om magazijnoperaties veiliger, productiever en efficiënter te maken."

GXO werkt samen met Dexterity, dat AI inzet om robots te voorzien van mensachtige capaciteiten om pakketten te depalletiseren, te labelen en opnieuw te palletiseren, waardoor de inkomende en uitgaande processen in het magazijn worden geoptimaliseerd. Omdat deze slimme robots AI gebruiken, hebben ze vrijwel geen instructies of opstelling nodig voor implementatie, en ze trainen zichzelf tijdens het werk, waardoor hun prestaties bij elke pick verbeteren. Het inzetten van robotica voor deze functies verhoogt de operationele efficiëntie en veiligheid, terwijl teamleden worden vrijgemaakt om zich te concentreren op activiteiten met een hogere toegevoegde waarde.

Samir Menon, CEO van Dexterity, zei: "GXO loopt voorop bij het gebruik van technologie om superieure operationele prestaties mogelijk te maken. We zijn er trots op hen te ondersteunen met robots die slim, snel en gemakkelijk door hun team kunnen worden ingezet in hun magazijnoperaties."

De aanpasbaarheid van de robots betekent dat ze snel kunnen worden ingezet in operaties in verschillende sectoren. Deze technologie is zeer flexibel en kan worden ingezet als op zichzelf staande oplossing in een eerder handmatige operatie of in een sterk geautomatiseerd magazijn.