Mastercard en Last Mile Solutions gaan samenwerken om een nieuwe betaalstandaard neer te zetten voor het laden van elektrische voertuigen (EV), die de betaalervaring van gebruikers bij laadstations moet verbeteren.

Met de nieuwe oplossing kunnen laadstations naadloos geïntegreerd worden met verschillende betaalterminals, zonder dat er uitgebreide integraties nodig zijn. De nieuwe betaalgateway zorgt voor een uniforme gebruikerservaring en vereenvoudigt de integratie, onboarding en transactieverwerking van betaalterminals.

Door deze samenwerking willen Mastercard en Last Mile Solutions het gebruik van elektrische voertuigen in heel Europa stimuleren door bestaande barrières weg te nemen en het laadproces voor bestuurders te vereenvoudigen met interoperabele en universele betaaloplossingen.

“In de dynamische wereld van betaalsystemen en het laden van EV’s zal dit strategische partnerschap tussen Mastercard en Last Mile Solutions een probleemloze acceptatie van EV’s versnellen. Onze leidende positie in de markt is gebaseerd op het bieden van een gemakkelijke betaalterminaloplossing voor zowel bestaande als nieuw gebouwde laadstations. Deze samenwerking is bedoeld om Charge Point Operators te ondersteunen bij een soepele integratie en naleving van AFIR. Dankzij onze oplossing kunnen CPO’s zich richten op hun kernactiviteiten”, aldus Eric van Voorden, CEO van Last Mile Solutions.